IZLOŽBA GLJIVA U STUDENTSKOM CENTRU

Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić u subotu je u Studentskom centru po 42. puta otvorilo izložbu gljiva.
 Ova je izložba svojevrsna produžena ruka zagrebačkog Muzeja Gljiva. Naši članovi svojim radom žele educirati građane što se smije brati i konzumirati, i tako to radimo već 42 godine. S nama su neki od njih koji danas postavljaju 42 . izložbu, znači s nama su od samog početka, rekla je predsjednica Gljivarskog društva  Kamilo Blagaić Vesna Dujlović .

Izložbu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić i tom priliko rekao kako zahvaljujući upornosti i trudu svih članova i zaljubljenika u svijet gljiva, danas u prostoru SC-a svjedočimo bogatstvu i raskoši ove čuvene jesenske namirnice. Ova izložba je rezultat golemog truda svih onih koji vole gljive i žele svima približiti njihov zanimljivi svijet! Zato uživajmo u njihovom bogatstvu i ne zaboravimo na pridržavanje epidemioloških mjera, rekao  je gradonačelnik Bandić.


Posjetitelji će tokom dana imati priliku razgledati oko dvjestotinjak uzoraka gljiva, koje su članovi  i prijatelji Društva skupili u široj okolici Zagreba, Žumberačkom gorju, Gorskom kotaru, Vukomeričkim goricama, Zagorskim bregima te po okolici Jastrebraskog.
ŽELJKO KRZNARIĆ