NAJAVLJEN GRAND PRIX ZAGREBA U BOKSU

 

Na ring Zagrebačkog boksačkog centra na Velesajmu od četvrtka do subote kada su na rasporedu finalni mečevi, izaći će petorica hrvatskih boksača i tri boksačice. Na žalost Luka Pratljačić se ozlijedio i neće moći braniti prošlogodišnji naslov, te je Marko Milun ostao jedini hrvatski predstavnik u kategoriji do 91 kilograma, najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

U njegovoj kategoriji je u Rus Ivan Veryasov koji je 2018. pobijedio osvajača bronce s posljednjeg svjetskog prvenstva Maksima Babanina, a godinu ranije pobijedio je jednog od naboljih teškaša amatera Ekvadorca Julija Castilla.

Tijekom karijere gubio je od svjetskih i europskih prvaka Bakhodira Jalolova i Viktora Vykhrysta, tako da se radi o borcu koji je sa 27 godina pun iskustva. U superteškoj je i Kongoanac Jeamie Tshikeva kojeg je Milun pobijedio u prvom kolu prošlogodišnjeg AIBA svjetskog prvenstva u Ekaterinburgu. Hrvatski predstavnik u kategoriji do 91 kilograma je Zvonimir Rebolj. Osječaninu konkurenciju čine ruski teškaš Ivan Sagaydak i Francuz Soheb Bouafija (brončani s U-22 prvenstva Europe 2019.).

Leo Cvetković se bori u poluteškoj kategoriji u kojoj su i dvostruki prvak Poljske Daniel Adamiec. Rus Raziuan Mazikhov, Francuz Raphael Monny, te osvajač višestruki osvajač medalja na svjetskim prvenstvima u tajlandskom boksu Constantino Nanga. Kao što smo već objavili najveće ime turnira nastupa u srednjoj kategoriji.

Aktualni svjetski prvak u kategoriji do 75 kilograma Rus Bakshi Gleb prvi je favorit, ali mlade hrvatske nade Gabrijel Veočić i Noa Ježek čekaju svoju priliku za iznenađenje. Mladi Veočić, kojemu je ovo prva godina u seniorskoj konkurenciji nada se subotnjem finalu protiv Gleba. Ovo će biti veliki turnir, ne znam postoji li moćniji turnir od ovoga na Balkanu. Bio bih zadovoljan plasmanom u finale i borbom sa svjetskim prvakom. Želim vijdeti gdje sam. Što to svjetski prvak ima, a ja nemam i što mi je još potrebno” izjavio je Veočić.

Grand Prix se održava u 6 muških (63, 69, 75, 81, 91, +91kg), te u dvije ženske kategorije (57, 60kg). Hrvatske predstavnice na turniru su Nikolina Ćaćoć, sara Kos Beram i Marija Malenica. Turnir će se održati bez prisustva gledatelja, ali zato je osiguran prijenos finala u subotu od 20 sati na Sportskoj televiziji.

ŽELJKO KRZNARIĆ