Danas je  na Učiteljskom fakultetu obilježen Dan Učiteljskog fakulteta i Svjetski dan učitelja.

Dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić istaknuo je da su novu akademsku godinu započeli izazovno, ali da su pronašli najbolja rješenja kako bi se nastava održavala u kontaktnom obliku, a  sukladno svim protokolima sigurnosti i zaštite.  Ulaganje u učiteljstvo najbolja je investicija ovog društva jer upravo su učitelji, nastavnici i odgajatelji ključni za razvoj obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Čestitavši učiteljima njihov dan,  zamjenica gradonačelnika Jelena  Pavičić Vukičević istaknula je da je Grad Zagreb ponosan na sve odgojno obrazovne ustanove te da vjeruje da će naši učitelji i u ovim izazovnim vremenima iznaći prave odgovore kako one vezane uz očuvanje zdravlja tako i izazove vezane uz transfer znanja, kompetencije, sigurno i zdravo okruženje za kompletan rast i razvoj  naše djece. Upravo je jedan od primarnih zadataka Grada ulaganje u obrazovanje istaknula je zamjenica te dodala da će uvijek imati partnera i podršku za kvalitetne projekte.

Učiteljski fakultet upravo je jedan od onih fakulteta koji su u posljednje vrijeme značajno unaprijedili kvalitetu obrazovanja, a program im se temelji na znanstvenim promišljanima, kazao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. Ovaj fakultet osmišljava politiku stvaranja  učitelja i profesora  koji su zapravo pretpostavka za budućnost ove zemlje, jer osim što obrazuju mlade, poučavaju ih i općim ljudskim vrijednostima, te stvaraju odgovorne i uspješne građane.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO ZAGREB HR
 
 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here