SVI U MAKSIMIR NA FESTIVAL ZDRAVLJA

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo obilježiti će Nacionalni tjedan dojenja  u okviru „Festivala zdravlja“,  koji će se održati u subotu  3. listopada, u parku Maksimir (kod Vidikovca)  u vremenu od 09.00 do 19.00 sati.

U subotu 3. listopada kod Vidikovca u Maksimiru, na Festivalu zdravlja saznajte što možete učiniti za sebe i svoje zdravlje kroz mnoštvo besplatnih radionica i predavanja stručnjaka. Od 9 ujutro pa sve do 19.00 navečer, vježbat će se na otvorenom, zdravo kuhati i naučiti kako najbolje pripremiti svoje tijelo i um uoči specifične jeseni i zime.

U doba pandemije jedna nam je stvar svima zajednička – zdravlje kao preduvjet i prioritet za nas i naše bližnje. Nova stvarnost je osim novog virusa donijela i nove strahove, propitivanja i promjenu načina života. Sve se više ljudi interesira za zdraviju prehranu, vježbanje, ali i načine opuštanja koji pomažu u borbi sa stresom.

Jesen je idealna za nove početke i promjene pa zašto ne bismo ovu jesen počeli zdravije?

Program Festivala zdravlja počinje već u 9.00 ujutro radionicom pilatesa i yoge. Nastavlja se panel diskusijom „Kako ostati normalan u nenormalnim vremenima“ u sklopu koje  će stručnjaci raspravljati  o mentalnim aspektima i posljedicama života u doba pandemije i potresa.

Festival zdravlja predviđen je za sve: mlade i starije, obitelji s djecom, slučajne prolaznike i ciljane polaznike.

Cilj festivala je sva moguća rješenja okupiti na jednom mjestu, od radionica zdrave prehrane do joge i drugih načina vježbanja, savjeta stručnjaka, preko svega onoga što nam može omogućiti mirniji i zdraviji život. Nova stvarnost je osim novog virusa donijela i nove strahove, propitivanja i promjenu načina života.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo prigodno će obilježiti i Nacionalni tjedan dojenja i to besplatnim radionicama i stručnim savjetima za trudnice – podrška dojenju i baby handling. Radionice će biti vođene od strane fizioterapeuta i licencirane patronažne sestre (IBCLC savjetnice (International Board Certified Lactation Consultants; međunarodno certificirane savjetnice za dojenje), koje će ujedno pružati i stručno savjetovati ciljanu populaciju tijekom cijelog dana trajanja Festivala.

Prilagođavajući se trenutnoj epidemiološkoj situaciji, Grad Zagreb uspostavio je i online trudnički tečaj, a u tu svrhu izrađen je i edukativni video podrške majkama u dojenju i e-knjiga “Priručnik za dojenje“.

ŽELJKO KRZNARIĆ