GRAD DAJE NUŽNU POMOĆ ZA OŠTEĆENE OBJEKTE U POTRESU

Grad Zagreb poziva građane kojima je potrebna nužna pomoć u sanaciji oštećenja od potresa da preuzmu građevinski materijal sa privremenog skladišta. Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno za vlasnike onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, kako za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete) tako i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnov podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu.

Građevinski materijal može se preuzeti do 21. rujna 2020. na području Gradske četvrti Podsljeme, kod Osnovne škole Markuševec, Markuševečka cesta 160, svaki dan osim nedjeljom, od 10,00 do 18,00 sati.

Nakon 21. rujna 2020. svi zainteresirani građani kojima je potreban građevinski materijal, svoj zahtjev mogu uputiti na e-mail adresu: mjesna-samouprava@zagreb.hr
Zahtjev treba sadržavati: ime i prezime tražitelja, adresu, kontakt broj telefona i materijal koji je potreban.
 
Raspoloživ građevinski materijal:
– crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupiter i Sljemenjaci s kopčom)
– drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)
– čavli za drvo (tri dimenzije)
– krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)
– mort za zidanje
– opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)
– komplet dimnjaci
– bijela boja za unutarnje prostore 
– armirna glet mrežica   
– vapnena glet masa  
– žbuka     
Na kraju valja naglasiti da s obzirom da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, apeliramo na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više građana moglo iskoristiti ovu pomoć.

ŽELJKO KRZNARIĆ