ZKM predstavlja svoj program u sezoni 2020/2021

ZKM kazališnu sezonu 2020/2021 otvara pod sloganom Vrati se u normalu.

Izazovne situacije, poput ove pandemijske, traže fleksibilnost, a ZKM je dokazao da to može i s 200.000 virtualnih gledatelja koji su pratili naše online aktivnosti od ožujka do kraja svibnja.

Ali ništa ne može zamijeniti živu izvedbu. Nastavit ćemo s radom na predstavama, naprosto je to naša misija i društvena odgovornost od koje ne smijemo odustati.

Dobro smo se pripremili i u zaštiti naših gledatelja, smanjenim brojem mjesta i razmakom u gledalištu te dezinfekcijom kazališta.

Kako bismo se svi zajedno i dalje u ZKM-u osjećali opušteno, molimo vas kao našu publiku, da u prostorima kazališta i za vrijeme izvedbi nosite maske.

Hvala vam što se pridržavate i ostalih epidemioloških mjera te održavate preporučenu distancu i dezinficirate ruke na ulazu u kazalište.

Veseli nas da od nove sezone u ZKM-u ponovo vrijede uobičajeni popusti na ulaznice za umirovljenike, studente, učenike, grupne posjete i tvrtke. Vratili smo popuste. #VratiSeUNormalu

 

SLIJEDI PROGRAM ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA MLADIH U SEZONI 2020/2021.

Početak sezone 09.rujna otvara „Monovid-19“

ZKM započinje sezonu „Monovidom-19“, predstavom Anice Tomić i Jelene Kovačić, praizvedenom u srpnju, a rađenom prema tekstovima 19 hrvatskih dramatičara, pisanih u karanteni i objavljenih na portalu drama.hr. ZKM je ovom predstavom podržao hrvatske izvedbene pisce koji su mahom samostalni umjetnici, a u ovom se trenutku nalaze u vrlo teškoj situaciji. Riječ je o devetnaest priča koje se kroz tri pripovjedne linije, odnosno tri različite predstave, istovremeno događaju u svim prostorima ZKM-a, a izvode se za mali broj gledatelja (do deset gledatelja).

Premijera 25. rujna CEMENT

Prva premijera u sezoni je „Cement“ Heinera Müllera u režiji Sebastijana Horvata. Predstava je imala javnu generalnu probu dan prije zatvaranja kazališta 13. ožujka. (prije lockdowna), a sada bi napokon trebala doživjeti premijeru.

Najava premijera u ostatku sezone 2020/2021:

„Čarobnjak iz Oza“, planiran je u studenom. Namijenjen najmlađoj publici, čiju dramatizaciju potpisuje Nikolina Bogdanović, a režiju Saša Broz.

Europski ansambl, priprema još jednu premijeru u režiji Ivana Penovića, čiji su koproducenti ZKM, Schauspiel Stuttgart i Teatr Nowy.

„Knjiga o ljetu“ u režiji glumice ZKM-a Nadežde Perišić Radović, izvest će se u sklopu ZKM-ova projekta Inkubator koji potiče autorski rad glumačkog ansambla.

„Očevi i djeca“ Ivana Turgenjeva u režiji Ivana Popovskog, izvedba se priprema za kraj sezone u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama.

 

Napomena: Zbog nepredviđenih pandemijskih okolnosti u ostatku sezone moguće su izmjene i dopune programa o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti.