Kup Lovačkog saveza Grada Zagreba

Počasnim hicem iz puške gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 26.  Kup Lovačkog saveza Grada Zagreba u disciplini lovački TRAP (streljačka disciplina gađanja glinenih golubova).

„Lov se danas nastoji što bolje uklopiti u društvo, jer je važan čimbenik u sklopu pokreta za očuvanje prirode, staništa divljači i ostalih životinjskih vrsta. Kako je lovstvo u gradu Zagrebu vrlo specifično zbog velike urbanizacije kojom se smanjuju lovne površine, lovci svjesni te činjenice pronašli su svoje zadovoljstvo u lovnom streljaštvu. Tako je na području grada izgrađeno 8 streljana. Danas smo na jednoj od njih, koja je izgrađena prošle godine ovdje u Brezovici – Kupinečki Kraljevec“, rekao je gradonačelnik Bandić zaželjevši lovcima dobar lov i apelirajući na poštivanje epidemioloških mjera.
 
Svrha ovog natjecanja je da se lovci grada Zagreba pored uzgajanja i zaštite divljači, očuvanju prirode i čovjekova okoliša osposobljavaju i u streljačko lovnim vještinama pri čemu dolazi do zbližavanja i prijateljskih odnosa među nama lovcima i unapređivanja lovačkog streljaštva u cjelini.
ŽELJKO KRZNARIĆ