Koncert orguljaša Edmunda Andler-Borića u švicarskom Churu

0
Edmund Andler-Borić

Hrvatski orguljaš Edmund Andler-Borić održat će u nedjelju, 30. kolovoza, orguljaški recital u švicarskom gradu Churu u sklopu Ljetnog orguljaškog festivala.

Edmund Andler-Borić je već nastupao u Švicarskoj i predstavio se publici u Sankt Gallenu i Zürichu. Na ovom koncertu predstavit će se djelima: Johanna Sebastiana Bacha,  Maxa Regera, Charles-Marie Widora, Johannesa Brahmsa, suvremenog francuskog skladatelja Jean-Paula Verpeauxa koji je i posvetio jednu Toccatu Edmundu, zatim Hans-Andre Stamma , te hrvatskog skladatelja Franje Lučića.

Edmund Andler-Borić diplomirao je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Ide Gamulin i orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, te magistrirao u klasi prof. Maria Penzara. Usavršavao se u majstorskim klasama vodećih orguljaša: Pietera van Dijka, Daniela Rotha i Jaroslava Tume.

Održao je čitav niz koncerata po Europi, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, SAD-u, Izraelu, Siriji, Južnoafričkoj Republici. Croatia Records mu je izdala pet solističkih orguljaških CD-ova, a Cantus jedan CD. Prvi CD je dobio i nagradu Porin. Orguljaš Edmund Andler-Borić pokrenuo je i bio umjetnički ravnatelj niza festivala: Ars Organi Sisciae u Sisku, Zrin Festivala, Orgulje otoka Visa, Festival Orgulje zagrebačke katedrale čiji je umjetnički voditelj već deset godina. Nastupio je sa Simfonijskim orkestrom HRTa, Mostarskim simfonijskim orkestrom, te Sirijskim simfonijskim orkestrom.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here