Koncert orguljaša Edmunda Andler-Borića u švicarskom Churu

Hrvatski orguljaš Edmund Andler-Borić održat će u nedjelju, 30. kolovoza, orguljaški recital u švicarskom gradu Churu u sklopu Ljetnog orguljaškog festivala.

Edmund Andler-Borić je već nastupao u Švicarskoj i predstavio se publici u Sankt Gallenu i Zürichu. Na ovom koncertu predstavit će se djelima: Johanna Sebastiana Bacha,  Maxa Regera, Charles-Marie Widora, Johannesa Brahmsa, suvremenog francuskog skladatelja Jean-Paula Verpeauxa koji je i posvetio jednu Toccatu Edmundu, zatim Hans-Andre Stamma , te hrvatskog skladatelja Franje Lučića.

Edmund Andler-Borić diplomirao je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Ide Gamulin i orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, te magistrirao u klasi prof. Maria Penzara. Usavršavao se u majstorskim klasama vodećih orguljaša: Pietera van Dijka, Daniela Rotha i Jaroslava Tume.

Održao je čitav niz koncerata po Europi, Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, SAD-u, Izraelu, Siriji, Južnoafričkoj Republici. Croatia Records mu je izdala pet solističkih orguljaških CD-ova, a Cantus jedan CD. Prvi CD je dobio i nagradu Porin. Orguljaš Edmund Andler-Borić pokrenuo je i bio umjetnički ravnatelj niza festivala: Ars Organi Sisciae u Sisku, Zrin Festivala, Orgulje otoka Visa, Festival Orgulje zagrebačke katedrale čiji je umjetnički voditelj već deset godina. Nastupio je sa Simfonijskim orkestrom HRTa, Mostarskim simfonijskim orkestrom, te Sirijskim simfonijskim orkestrom.