KONCERT ORKESTRA ZET-a

Promenadni koncert Zagrebačkog orkestra ZET-a održat će se povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u srijedu, 5. kolovoza 2020. s početkom u 20 sati kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.
Uz Orkestar ZET-a nastupit će i solisti Rajko Suhodolčan i Željko Grozaj iz Kvarteta Gubec, a kojemu je, za osobit doprinos očuvanju i promicanju purgerske i kajkavske popevke, prošle godine dodijeljena Medalja Grada Zagreba.
Na programu koncerta organiziranog u povodu Oluje velike hrvatske pobjede u Domovinskom ratu kojom su oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske, uz poznate kajkavske popevke naći će se i omiljene domoljubne skladbe poput: Živila Hrvatska, To je tvoja zemlja…
Skladbe će izvoditi Orkestar ZET-a koji ima dugogodišnju tradiciju te je još od 1927. godine prepoznatljiv simbol Zagreba. Hrvatski sabor kulture 2018. godine odlikovao je Orkestar s dijamantnom diplomom, za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture, a 2019.godine gradonačelnik Grada Zagreba dodijelio im je i Medalju Grada Zagreba.
Koncert u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira Grad Zagreb.

PROGRAM:
Nikica Kalogjera : SERBUS ZAGREB
Branko Mihaljević : GOLUBOVI
Mladen Kvesić : MI SMO GARDA HRVATSKA
Pero Gotovac : TEBI, GRADE MOJ
Nikica Kalogjera : SVEČANA KORAČNICA
Rudolf Mahalup : NA SLJEME
Alfons Vučer : ZAGREB, ZAGREB
Ivan pl. Zajc : ŽIVILA HRVATSKA
Alfi Kabiljo : NEKA CIJELI OVAJ SVIJET
Ivan pl. Zajc : U BOJ, U BOJ
Alfi Kabiljo : TO JE TVOJA ZEMLJA

ŽELJKO KRZNARIĆ