Nakon što su početkom kolovoza 2019. godine započeli su radovi na sanaciji pješačkog nathodnika preko željezničke pruge kod Tvornice olovaka Zagreb, odnosno od Radgonske ulice s južne strane do Ilice sa sjeverne strane, novi je pješački most predan na upotrebu.


„Nathodnik koji je bio na ovom mjestu izgrađen je prije više od 50 godina. Služio je najviše radnicima TOZ-a, neki od kojih su stizali iz Zagorja, a kako bi preko pruge mogli sigurno prijeći s podsusedske strane tračnica. Sad je tu nova konstrukcija i stanovnici ovih naselja mogu ponovno sigurno i bez brige prelaziti“, rekao je gradonačelnik Bandić te je zahvalio građanima na strpljenju dok su trajali radovi.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec  Željko Jeger je naglasio kako su  radovi obuhvatili kompletnu obnovu nosive konstrukcije te zamjenu svih površina, ograde i javne rasvjete, kao i pristupnih površina. Nosiva konstrukcija nathodnika je napravljena prema najmodernijoj tehnologiji, a ukupna duljina raspona je 70 metara. Vrijednost radova iznosi 3,8 milijuna kuna.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here