OPREMA ZA SPAŠAVANJE ZAGREBAČKIM VATROGASCIMA

U Vatrogasnoj postaji Centar gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba uručili novu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama.
Vrijednost ustupljene opreme je oko 600 tisuća kuna.
„Sva oprema je namijenjena kao nadopuna opreme u kontejneru za spašavanje iz ruševina, ali će ju vatrogasci koristiti i u svakodnevnom radu te obuci i radu Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje“ rekao je pročelnik Kalinić.


Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je utrošena oprema pokazatelj sveprisutnosti  i djelovanja vatrogasne postrojbe. „Vrijeme koje je iza nas najbolji je pokazatelj da vrhunski obučeni vatrogasci i najmodernija tehnika rezultiraju izvanrednoj organiziranosti vatrogastva koje svoje  znanje demonstrira na djelu. Stoga na opremanju i podizanju standarda naših vatrogasaca nikada nećemo štedjeti.“


Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu te resornome Gradskom uredu na ustupljenoj opremi. „Novu opremu koristit će članovi JVP grada Zagreba čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina“ kazao je zapovjednik Jembrih.
ŽELJKO KRZNARIĆ
FOTO ZAGREB.HR