Preskoči na sadržaj

BOTANIČKI VRT DOBIO SJENATU ŠETNICU

Dvije godine su trajali radovi na  izgradnji sjenate šetnice na južnoj strani Botaničkog vrta. Prigodnom svečanošću danas je otvorena šetnica vrijedna tri milijuna kuna.

Riječ je o šetnici u dužini od oko 370 metara, koja spaja pješački most na Miramarskoj cesti i Runjaninovu ulicu te građanima omogućava prolaz kroz Botanički vrt umjesto da hodaju željezničkim nasipom. Voditelj Botaničkog vrta, Vanja Stamenković je naglasio kako sjenata šetnica ima višestruku ulogu. – Ona je pješački koridor, južna ograda koju Botanički vrt nikada nije imao te velika pergola za sadnju nove zbirke penjačica.

Dekanica PMF-a Aleksandra Čižmešija u lijem sastavu je Botanički vrt, je naglasila kako je ovo za njih posebno svečani dan. Kad biljke preuzmu dominaciju na objektu to će biti jedno ugodno mjesto za prošetati, ugodno mjesto za odmoriti misli. Botanički vrt je zaista jedan dragulj u kruni PMF-a. Jedinstven je pa je time i dragulj u kruni našega Zagreba.

Šetnica će biti prije svega južna ograda vrta -rekao je gradonačelnik Milan Bandić- drugo, bit će pješaki koridor od Crnatkove i Runjaninove do Adrenalinskog parka i treće to će biti vješalica Botaničkog vrta gdje će se naći sve penjačice vrta.

Novu šetnicu otvorili su rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, dekanica PMF-a Aleksandra Čižmešija i gradonačelnik Milan Bandić.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO:ZAGREB.HR

Povratak na vrh