Lađarski kup Grada Zagreba, poznat i kao Maraton lađa na Jarunu,  održati se u subotu na  RSC Jarun a okupio je ponajbolje lađarske posade s poznatijeg Maratona lađara na Neretvi. Utrka se odvijala na stazi jezera Jarun u duljini od 9,6 kilometara, a sudjelovaloje 15 ekipa iz doline Neretve te iz Zagreba, Bjelovara, Vikovaca, Opuzena, Siska.

“Subotu poslije podne smo ostavili građanima Zagreba da vide što je ta neretvanska lađa, na koji način funkcionira te kako voze, rekao je predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

 

Nna Jarun su došle sve ekipe koje su bile na prošlogodišnjem izdanju uz nekoliko novih pa tako su iz Bjelovara stigle tri ekipe, jedna ekipa iz Siska, a natjecala  se i ekipa kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman.

Tom prepoznatljivom turističkom manifestacijom Neretvani su sačuvali od zaborava svoju lađu, koja se prvi put spominje 1665. godine i nekada je bila jedino prijevozno sredstvo na području Neretve, a ovo je bila prilika da Zagrepčani opet pogledaju atrakativnu utrku koja se na Neretvi organiza svake druge subote u kolovozu kad je prate tisuće turista.

Na Jarunskoj utrci najuspješnija je bila

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here