Glasovanje za nagradu RegioStars -podržimo projekt URBforDAN

U organizaciji Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije započelo je glasovanje za nagradu RegioStars 2020 čiji je cilj identificirati dobre prakse u regionalnom razvoju i istaknuti inovativne projekte koje financira EU, a koji bi mogli biti privlačni i nadahnjujući drugim regijama i voditeljima projekata.

Za navedenu nagradu prijavljen je i projekt URBforDAN punog naziva :“Upravljanje i korištenje urbanih šuma kao prirodne baštine u gradovima Dunavskog sliva“, koji se provodi u sklopu Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Dunav 2014. – 2020.

Glavni ciljevi Projekta su unapređenje upravljanja urbanim i periurbanim šumama, očuvanje i promicanje prirodne i kulturne baštine, poboljšanje kvalitete života u gradovima u segmentima rekreacije i zdravog načina života, kao i podržavanje višenamjenskog korištenja urbanih i periurbanih šuma i istraživanje novih mogućnosti održivog razvoja.

Uz ostale projektne partnere iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, Ukrajine te Rumunjske, partneri na projektu su Grad Zagreb i Hrvatske šume.

Svoj glas ovom vrijednom projektu možete dati putem slijedeće poveznice https://regiostarsawards.eu/ u kategoriji :
Citizens engagement for cohesive European cities kliknite na ❤ kako bi glasali.
Temeljem glasovanja će neovisni žiri izabrati do 5 finalista po kategoriji, koji će biti objavljeni 9. srpnja. Glasovi pristigli nakon ovog datuma dalje će se brojati za finaliste koji su ušli u završni krug natječaja za nagradu REGIOSTARS 2020.