Novouređeni prostor edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljivaJoš u veljači 2013. je Grad Zagreb s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Gljivarskim društvom Kamilo Blagaić otvorio Edukativni centar i stalni izložbeni prostor Bogatstvo svijeta gljiva.

Edukativni centar prezentira liofilizirane gljive, odnosno sušene gljive u izvornome obliku, veličini i boji te u prirodnome staništu. Zamišljen je kao prostor za različite aktivnosti, npr. za edukacije, izlaganje stručnih eksponata, liofiliziranje gljiva, izdavanje stručnih publikacija i brošura o gljivarstvu te za organiziranje sezonskih radionica i izleta za djecu.

Prostorije su u obnovi proširene s negdašnjih 180 m2 na današnjih 300 m2. Također, stalni postav je proširen, a otvorena je i edukacijska dvorana.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je nazočio  otvorenju novouređenog prostora Edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva na Trgu bana Josipa Jelačića.

Gradonačelnik je poručio da u duhu svoga utemeljitelja, pok. Romana Bošca Centar nastavlja život te da u svome fundusu broji više od 1 300 uzoraka gljiva. Također je predložio da se novouređeni Edukativni centar nazove njegovim imenom.
ŽELJKO KRZNARIĆ
FOTO:ZAGREB.HR