KREĆE IZGRADNJA NOVE ZGRADE OŠ BUKOVAC

U utorak je gradonačelnik Milan Bandić u društvu predstavnika Vijeća roditelja obišao OŠ Bukovac koja je oštećena u potresu.. Krajem svibnja su dogovorene  prilikom obilaska škole tri zajedničke kavice. Prva je popijena danas prilikom pribavljene građevinske dozvole za izgradnju nove zgrade škole

„Dvije godine lomimo koplja na pitanju trebali li ići u rekonstrukciju postojećeg ili u izgradnju novog objekta. Odluka je konačno donesena te će  2021. više od 650-ero djece ići u novu OŠ Bukovac. Prošle smo godine izgradili novu školu u Ivanjoj Reci, investirali smo oko 700 milijuna kuna u izgradnju novih i u rekonstrukciju starih školskih objekata, a podsjećam da smo u zadnjih dvadeset godina uložili ukupno oko 8 milijardi kuna u slične projekte!“, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je dodao da nema namjeru posustati s aktivnostima koje podižu standard zagrebačkih škola i pratećih objekata vezanih uz njih.

Bandić u OŠ Bukovac oštećenoj u potresu


Zahvalivši se Gradonačelniku na podršci, predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo je izrazila zadovoljstvo održanim susretom. „Nama roditeljima je bitno da se rokovi izgradnje poštuju, a to je kraj 2021. Oko 650-ero školske djece će se dotad rasporediti na četiri lokacije, odnosno u četiri škole“.

Predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić je naglasio da krajnji cilj nije kozmetičko uljepšavanja već novi prostor koji će ispunjavati sve potrebe najmlađih jer se radi o najvećoj školi s najvećim brojem učenika na području Maksimira.

Slijedeća zajednička kava bit će na polaganju kamena temeljca a treča prilikom otvaranja nove zgrade.

ŽELJKO KRZNARIĆ