Današnji dan, 8. lipnja, povijesni je dan za romsku zajednicu jer dobili smo jednu od najljepših knjižnica ne samo u Europi nego i svijetu, istaknuo je saborski zastupnik Veljko Kajtazi.na otvorenju Središnje knjižnice Roma u Republici Hrvatskoj koja je smještena u prostorijama  Saveza Roma Kali Sara u Ulici Pavla Hatza. Zahvalivši gradonačelniku, Gradu i nadležnim ministarstvima koji su im omogućili knjižnicu u kojoj se nalazi više od 4000 knjiga, Kajtazi je istaknuo da Romi imaju bogatu tradiciju kulture i običaja te da će im knjižnica odnosno cjelokupna knjižna građa zasigurno pomoći u istraživanju romske nacionalnosti.

Otvaranju je nazočio gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prilikom rekao: Još jednom smo dokazali da Zagreb živi svoju multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost i najveće europske metropole mogu učiti od nas. Zadnjih dvadesetak godina u suradnji sa romskom nacionalnom zajednicom napravili smo mnogo projekata, a do konca godine u planu nam je i otvorenje Edukativnog centra, za koji je ugovor potpisan, ali zbog novonastale epidemiološke situacije projekt je na žalost  prolongiran.

Veljko Kajtazi također je istaknuo kako uskoro očekuju i otvorenje najljepšeg parka u Zagrebu u Savskoj ulici, pod nazivom Park 5. studeni, za koji je skulptura već izrađena.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO: ZAGREB.HR

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here