.

Ovogodišnje uskrsno darivanje zbog epidemije koronavirusa, ali i potresa koji je pogodio Zagreb nije bilo moguće organizirati, a Zagreb inače tradicionalno daruje štićenike Domova umirovljenika u vlasništvu grada.  Nakon odluke o popuštanju mjera gradonačelnik Milan Bandić je posjetio štićenike Doma za starije osobe Centar i uručio im poklon-pakete u znak pažnje te kao gestu kojom poručuje da se glede njege i skrbi za naše starije sugrađane zajednički trebamo truditi. U Domu je 350 korisnika koji su raspoređeni u dva objekta, a osim gradonačelnika na prigodnoj dodjeli je bila i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Gradonačelnik Bandić je podsjetio na praksu Grada Zagreba i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom da dvaput godišnje, za Božić i Uskrs, daruju korisnike iz 11 domova za starije osobe smještenih na 18 lokacija. ”Prije svega želim zahvaliti korisnicima i djelatnicima Doma na strpljenju, razumijevanju i velikoj odgovornosti koju su iskazali! Zajedničkim naporima i pravodobnom provedbom zaštitnih mjera smo uspjeli spriječiti ulazak virusa u domove za starije osobe. Napravili smo veliku stvar štiteći našu najranjiviju skupinu” , istaknuo je gradonačelnik pa je dodao da se nijedna socijalna mjera što se odnosi na osjetljive skupine neće ukidati, usprkos nepovoljnoj ekonomskoj situaciji.


Ravnateljica Doma Štefica Karačić je naglasila da je za sve štićenike Doma ovo veliki događaj jer su zbog poštivanja strogih mjera gotovo 3 mjeseca bili izolirani. Također, ova ustanova je 31. svibnja nagrađena Medaljom Grada Zagreba za izuzetan doprinos u borbi protiv koronavirusa. ”Želimo zahvaliti gradonačelniku na dolasku, ali i na nedavno uručenu priznanju koje nam puno znači! Velika je to bila žrtva za sve nas, ali smo se cijelo vrijeme trudili društveni život u Domu prilagoditi mogućnostima i potrebama svih i tako olakšati život najstarijima pružajući im skrb kakvu zaslužuju.”

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here