Pas, udomljen iz „Dumovca“, postao dadilja mačićima siročićima

 

Iz karantene se izrodila jedna lijepa priča!

Zagrebačka obitelj koja je dugo željela udomiti psa, na donošenje se velike odluke odlučila tek tijekom karantene uvedene zbog pandemije novog koronavirusa. Trogeneracijska obitelj konačno je bila na okupu. Svi, od bake i djeda do unuka, bili su jednoglasni. Dogovorili su se otići u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i udomiti jednog psa.

U Dumovcu je mnogo pasa željelo njihovu pozornost, a osvojio ih je križani labrador Koks star deset mjeseci. Osjetili su da ima „ono nešto“ unatoč svojoj crnoj boji. Naime, crni se psi teže udomljuju jer se mnogi ljudi niti ne zagledavaju u njih. Boja je kumovala i Koksovu novom imenu. Postao je Bleki. Obitelj je dobila još jedan dan u kalendaru za slavlje. Svake će godine 9. travnja slaviti kao Blekijev udomidan.

Bleki je procvjetao na novoj adresi. Uživa u dvorištu od dvije tisuće četvornih metara i veseli se igrama s najmlađim ukućanima – dječacima u dobi od 9,5 i 2,5 godine. Svima se uvukao pod kožu svojom nježnošću. Uvijek je spreman za maženje.

S njim je živjela i jedna mačka. Bila je skotna, pa su se što zbog njezina temperamenta, a što zbog stanja, držali na distanci. Poštovanje i fizička udaljenost bili su okosnica njihova suživota.

Kad je maca dobila mlade – dva mačića, Bleki ih nije uznemiravao. Pustio je da priroda teče svojim tokom.

Dva tjedna kasnije uslijedio je šok! Mačka je poginula pod kotačima automobila. Njezino su beživotno tijelo ukućani pronašli na cesti.

„Sve nas je pogodio taj gubitak. Bili smo tužni, ali i odlučni pomoći mačićima. Hranili smo ih na bočicu, a sada ih polako nagovaramo na kušanje krute hrane. Bleki im se na početku tog razdoblja nježno približavao te osjetio da su željni brige i ljubavi. Uživao je u činjenici da im može prići. Počeo ih je čuvati, maziti… Postao je divna dadilja, a mi uživamo u pogledu na njihovu nevjerojatnu bliskost“, kazala je Blekijeva udomiteljica gospođa Jelena, mlada baka koja je osjećala potrebu ovjekovječiti nevjerojatne scene svojih ljubimaca.

Nakon takvog razvoja događaja ukućani su uvjereni – Bleki je s posebnim razlogom i misijom stigao u njihov dom.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO: STUDIO AVI