Hoćete li (ponovo) doći u ZKM?

Zagrebačko kazalište mladih poslalo je obavijest kako 27. svibnja ponovo otvaraju svoja vrata posjetiteljima.

Ova vijest za sve ljubitelje kazališta označava kraj „posta“ koji su s nestrpljenjem čekali. Jer, iako su se iz velike većine kazališnih kuća (tako i iz ZKM-a) potrudili da nam ovo razdoblje provedeno u apstinenciji od javnih okupljanja učine što ugodnijim time što su postavljali snimke svojih predstava na Internet, te smo iste mogli pogledati besplatno, mislim da ništa ne može zamijeniti doživljaj posjeta kazalištu i gledanja predstave uživo.

Ovo pogotovo vrijedi za kazališta kao što je ZKM u kojima publika biva uvučena u predstavu, a čiju scenu je Rade Šerbedžija jednom prilikom nazvao „božanskom pozornicom, jednom od najljepših u ovom dijelu Europe“.

Više o tome što nas čeka u ZKM-u stoji u njihovom priopćenju:

Veseli nas da vas možemo obavijestiti kako nakon dvomjesečne stanke Zagrebačko kazalište mladih od 27. svibnja ponovo počinje s izvedbama svojih repertoarnih predstava. 

Očekujte najgledanije predstave za koje se uvijek traži karta više: H.E.J.T.E.R.I, Huddersfield, Dobro je dok umiremo po redu, Eichmann u Jeruzalemu. Detaljni raspored izvedbi potražite ovdje

Cijene ulaznica su 70 kuna (za predstave u dvorani Istra:  H.EJ.T.E.R.I, Huddersfiled, Eichmann u Jeruzalemu) i 60 kuna (za predstavu u dvorani Polanec: Dobro je dok umiremo po redu).

Kao što znate, kazališta su osobito pogođena pandemijom. Za vrijeme trajanje karantene, ZKM je, kao i brojna druga kazališta u zemlji, ustupio veliki broj svojih najboljih predstava, uključujući repertoarne hitove poput Črne mati zemle, na besplatno online gledanje. Ovoga puta od svoje publike trebamo pomoć da lakše prebrodimo neizvjesnost. Stoga nažalost za izvedbe do kraja sezone ne vrijede uobičajeni studentski, umirovljenički i popusti za organizirane posjete. 

Ulaznice i dalje možete rezervirati i kupovati online na našem webu, dok blagajna radi svakim radnim danom od 10-20, subotom od 10-14 te dva sata prije predstave, nedjeljom dva sata prije predstave.

Za informacije i rezervacije obratite nam se na 01 4876 721 i 01 01 4872 561, te na info@zekaem.hr . 

U ZKM-u provodimno preporučene epidemiološke mjere kako biste se u svome kazalištu mogli i dalje osjećati sigurno i opušteno. Zbog održavanja sigurnosnog razmaka, broj mjesta u dvorani je ograničen i smanjen. Zato je važno da na vrijeme rezervirate svoja mjesta te vas molimo da u dvorani držite propisani razmak koji smo osigurali.  

Veselimo se vašem dolasku!

Hoćeš li doći?