Dva zagrebačka kuhara kreću u postavljanje Guinnessova rekorda

 

Kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel pripremaju se postaviti rekord u timskom kuhanju. U postavljanje rekorda kreću u petak 15. svibnja 2020. godine u 8 sati u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije The CookBook (Jarunska ulica bb, Zagreb).

Za postavljanje rekorda zajedno planiraju neprekidno kuhati 60 sati, tj. od petka ujutro do nedjelje navečer. Borba s namirnicama, jelima i vremenom trebala bi biti okončana u nedjelju 17. svibnja u 20 sati. Sve to moći će se izravno pratiti putem interneta.

Kako bi rekord ušao u slavnu Guinnessovu knjigu, Guinnessu se šalje snimka kuhanja s popratnom dokumentacijom. Ona uključuje potpisne liste čuvara koji se izmjenjuju svaka četiri sata.

Na postavljanje rekorda kuhari su se odlučili iz humanitarnih razloga. Naime, tijekom obaranja Guinnessova rekorda prikupljaju se sredstva za Udrugu nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru The CookBook. Tamo oni stječu razne vještine koje im olakšavaju zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice.

Cijeli je projekt vođen motom: „Kuha se nešto spektakularno! Podrži i začini izazov!“

ŽELJKO KRZNARIĆ