POČELI DANI JAGODA

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je na Trgu kralja Tomislava otvorio 21. Dane zagrebačkih jagoda koje organizira Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten te uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Na otvaranju ove tradicionalne manifestacije gradonačelnik Bandić je u prvome redu zahvalio Nacionalnomu stožeru civilne zaštite na ukazanu povjerenju, Stožeru civilne zaštite Grada Zagreba na izvrsnoj organizaciji te Gradskomu uredu za poljoprivredu.

”Zbog otežanih uvjeta što su ih prouzročili koronavirus i potres, ovogodišnje 21. Dane organiziramo s pojačanim oprezom i dajemo sve od sebe kako bi 45 zagrebačkih proizvođača i 30 iz Zagrebačke županije građanima mogli ponuditi svoje proizvode i kako bi osigurali vlastitu egzistenciju. Na 111 štandova te na 101. lokaciji diljem grada možete pronaći najkvalitetnije i najbolje jagode u Hrvatskoj”, rekao je gradonačelnik.


”Cijenu jagoda nismo mijenjali i to je naš doprinos ovoj situaciji. Pozivam sve nadležne da najrigoroznije kažnjavaju one koje zloupotrebljavaju novonastalu situaciju, kao i one koje krše propisane mjere zaštite od koronavirusa. Cijena mjerice, kao i svih ovih godina, iznosi 15 kuna!” naglasio je Marijan Herceg, predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda.
ŽELJKO KRZNARIĆ