OBILJEŽEN DAN SVETOG FLORIJANA

U povodu Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Milan Bandić obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba u Savskoj te je u društvu suradnika i predstavnika Javne vatrogasne postrojbe položio vijenac kod spomenika Đure Deželića, oca hrvatskog vatrogastva.
Gradonačelnik Bandić je svim vatrogascima čestitao Dan sv. Florijana te je istaknuo da je posao što ga oni svakodnevno odrađuju opasan i zahtjevan, istodobno human i požrtvovan, što se posebno vidi u ovim teškim vremenima. „Vatrogasci odrađuju svoj posao s ljubavlju, profesionalno i odgovorno. Oni su svakodnevno izloženi opasnosti, ekipe su po krovovima, na dimnjacima i rade u vrlo teškim uvjetima. Hvala im na svemu što čine za Zagreb!“, poručio je gradonačelnik.

Zapovjednik Siniša Jembrih je istaknuo da se danas obilježava 90 godina Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, 110. obljetnice Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i 150. obljetnice DVD-a Zagreb. „Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je najveća u Hrvatskoj, a zapošljava više od 300 profesionalnih vatrogasaca. Zbog nedaća koje su zadesile Zagreb, od početka godine do danas smo imali više od 4 500 intervencija, što je znatno veći broj od prosjeka, a kojih je dosada na godišnjoj razini bilo 3 500. Vatrogasci su i dalje svakodnevno na terenu i rješavaju najveće probleme nakon potresa, ponajviše na zagrebačkim krovovima“, nagasio je Siniša Jembrih.

ŽELJKO KRZNARIĆ