OTVARA SE I TEHNIČKI MUZEJ “NIKOLA TESLA”

Tehnički muzj Nikola Tesla srećom je prošao bez većih oštećenja nakon potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu. Drvena konstrukcija, koja je posljednjih godina obnovljena u suradnji i sredstvima Grada Zagreba, pokazala se dobrom za ovakav potres bez obzira što je sam objekat svojedobno građen za privremenu namjenu.

Tehnički muzej Nikola Tesla ponovno će otvoriti vrata za javnost 5. svibnja 2020. za individualne posjete, uz pridržavanje propisanih higijenskih mjera, kao i mjera socijalnog distanciranja, a sve u skladu s dokumentom HZJZ – „Preporuka za sprečavanje infekcije  u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima“.

Radno vrijeme Tehničkog muzja Nikola Tesla do daljnjeg je:
utorak – petak: 9 – 17 sati,
subota: 9 – 13 sati,
nedjeljom, praznikom i ponedjeljkom zatvoreno.

Grupni posjeti do daljnjeg nisu mogući.
Do daljnjeg nije moguć obilazak rudnika i ne održavaju se predavanja u Planetariju i Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle.

Obvezno je pridržavati se higijenskih mjera zaštite od virusa COVID-19:
– dizinfekcija ruku,
– pridržavanje fizičke udaljenosti od 2 m,
– ne dirati predmete i druge površine gdje to nije nužno.

U stalnom postavu ograničen je broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u prostoru na maksimalno 45 posjetitelja.
Nakon što u prostor uđe maksimalno dozvoljen broj posjetitelja, daljnji su ulasci mogući tek kad netko od posjetitelja izađe, tj. na jednoga posjetitelja koji izađe, smije jedan ući.

O svim daljnjim promjenama u radu i ponovnom uvođenju vodstava te mogućnosti grupnog posjeta, blagovremeno će stići  obavijesti.

ŽELJKO KRZNARIĆ