ČESTITKA GRADONAČELNIKA U POVODU 1. SVIBNJA

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, drage radnice i dragi radnici,

odsrca vam čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa Radnika!

Ovogodišnji praznik rada obilježavamo u posebnim okolnostima, bez druženja i javnih manifestacija, u vlastitim domovima, držeći se mjera za borbu protiv epidemije koronavirusa, istodobno suočeni s posljedicama razornog potresa koji nas je pogodio 22. ožujka.

Nije nam lako, ali znam da ćemo zajedništvom, solidarnošću, razboritošću i nužnom strpljivošću izdržati sve nedaće i da ćemo se uskoro vratiti svakodnevnim obvezama, intenzivirati obnovu grada i učiniti sve kako bi naše rane što prije zacijelile.

U ovoj dvostrukoj nevolji mnogi su pogođeni i mnogi su zabrinuti. Stoga je važno poručiti da radnička prava, kontinuirani rad na afirmaciji rada, solidarnosti i zajedništva – velika postignuća povijesne radničke borbe za slobodu i dostojanstvo svakog pojedinca, ni danas ne smiju biti reducirana, zanemarena ili potisnuta.

Upravo inzistirajući na tim vrijednostima, odnosno promičući rad, kreativnost, znanje i obrazovanje pronaći ćemo izlaz i put za izgradnju boljega, pravednijeg, sretnijeg i efikasnijeg društva.

Samo tako naš Zagreb i našu Hrvatsku možemo učiniti boljim i perspektivnijim mjestom za život, osobito našoj mladosti.

Ovo je vrijeme solidarnosti, rada i zajedništva!
Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i svoje bližnje!

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić