Dubrovačke knjižnice uspješno obilježile virtualnu Noć knjige

0

Uz  poruku ‘S knjigom nisi izoliran!’ Dubrovačke knjižnice obilježile su, 23. travnja, devetu manifestaciju Noć knjige kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju i promidžbi knjige, a čija je tema ove godine bila – promjena.

Bogat virtualni službeni program Knjižnice su započele s kratkim prilogom “Tri minute iz Znanstvene knjižnice” u kojem su predstavljene četiri zanimljive knjige koje su mijenjale svijet, a koje se nalaze u fundusu Spomeničke zbirke Znanstvene knjižnice Dubrovnik. Tako su predstavljene „Ostroška Biblija“, Machiavellijev „Vladar“,revolucionarna knjiga medicine onoga doba „Medicae artis principes“ te izuzetno djelo dubrovačkog pisca Nikole Sagrojevića o plimi i oseci. Nakon toga uslijedila je bajka “Zvjezdani dječak” Oscara Wildea koju je pripremilo kulturno društvo Aster Dubrovnik u maniri kamishibai kazališta. Zatim su drugaši Osnovne škole Marina Getaldića pročitali svoje priče koje su ih potakle da budu bolji mali ljudi u projektu „Volim knjigu“. Potom je uslijedio prvi online kviz na temu “Knjige koje su promijenile svijet” u kojem su mogli sudjelovati svi koji žele, samostalno ili u grupi. Za kraj službenog programa grupa Otpisani klan izvela je malo drukčiju verziju “Himne slobodi”.

Tijekom cijeloga dana Dubrovačke knjižnice su putem društvene mreže Facebook objavljivale brojne druge sadržaje poput fotografija, rubrika i video isječaka koji su upotpunili ovu po prvi put virtualnu manifestaciju.

Dubrovačke knjižnice zahvaljuju svim ljubiteljima i prijateljima knjige, suradnicima i vjernim pratiocima koji su pomogli da i ova Noć knjige u virtualnom svijetu prođe uspješno.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here