????????????????????????????????????

 

Vezano za brojne medijske upite oko nabavke nužnog građevinskog materijala potrebnog za sanaciju štete na objektima stradalim u potresu 22. ožujka, oglasila se Renata Đimon, pročelnica ureda za mjesnu samoupravu. odgovaramo kako slijedi:

S obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu potresom kojim su nastala oštećenja na stambenim objektima u Gradu Zagrebu, a ponajviše na području gradskih četvrti Donji grad, Gornji grad – Medveščak, Podsljeme, Gornja Dubrava i Sesvete, stvorila se potreba za hitnim organiziranjem pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala kako bi se, za prvu ruku, pomoglo onima kojima zbog manjih oštećenja na svojim objektima nisu više imali uvjete za stanovanjem u istima ili im je kvaliteta života uvelika narušena. Kod provođenja ovih aktivnosti koristit će se podaci Ureda za upravljanja u hitnim situacijama i Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata, kao i podaci prikupljeni od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora. Na temelju traženog, predviđena je nabava tri vrste crijepa, drvena građa, krovna folija, čavli, vezivni materijal (mort) te puna i blok opeka. Materijal će biti plaćen sredstvima koja su pravne i fizičke osobe uplatile na račun za saniranje posljedica potresa, za što je planirano utrošiti oko 2 milijuna kuna, a tek po provedenim postupcima nabave raspolagat ćemo točnim podacima.

Na web stranicama Grada Zagreba i u javnim glasilima objavit će se informacije vezane za lokacije na kojima će, poštujući sve odredbe Stožera civilne zaštite, članovi vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora, s obzirom da su najbolje upoznati sa situacijom na terenu i u svakodnevnom kontaktu sa građanima, dijeliti prikupljeni materijal, vodeći se podacima o oštećenjima te uzimati u obzir socijalne kriterije tako da prioritet imaju oni kojima je to jedina nekretnina, građani težeg imovinskog stanja, višečlane obitelji i oni sa težim zdravstvenim problemima. Građani koji preuzimaju materijal popunit će izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva.

Podjela materijala bit će svakog dana od 10,00 do 18,00 sati, a počela je u subotu, 18. travnja 2020. u Gradskoj četvrti Sesvete, kod DVD-a Kučilovina, Kučilovečka cesta 52. Na ostalim lokacijama, točnije, u dvorištu VII. i XVI. Gimnazije u Križanićevoj ulici (Donji grad), na parkiralištu kod Krematorija Mirogoj (Gornji grad – Medveščak i Črnomerec), uz sportsku dvoranu Osnove škole Granešina (Gornja Dubrava i Maksimir) te kod Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Markuševec (Podsljeme), podjela materijala će početi idući tjedan, a o točnom vremenu početka podijele građani će biti pravovremeno obaviješteni. Također, stanovnici ostalih gradskih četvrti koji imaju potrebu za materijalom, mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

Na kraju valja naglasiti da s obzirom da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, apeliramo na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više njihovih sugrađana mogli iskoristiti ovu pomoć, naglašava Renata Šimon.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here