Zbog novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19, HNK u Zagrebu pomiče rok za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta  produžen je do  15. svibnja 2020. godine pod geslom Ostani doma i piši tekst za HNK.

Natječaj je prije nekoliko mjeseci pokrenulo Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kako bi potaknulo dramske pisce na pisanje dramskih tekstova vjerujući kako bez suvremenih domaćih dramskih tekstova nema ni posve artikuliranog nacionalnog kazalištu. Za potpunu sliku suvremenoga hrvatskog kazališta koje je zanimljivo domaćoj, ali i europskoj publici, potrebni su  suvremeni hrvatski dramski tekstovi ispisani imperativom vremena i prostora u kojem živimo.

Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u RH ili s hrvatskim državljanstvom, a prijavljeni dramski tekstovi moraju biti prikladni za izvođenje na velikoj pozornici HNK u Zagrebu. Pobjednički tekst bit će postavljen na sceni HNK u Zagrebu i u izvođenju ansambla Drame HNK u Zagrebu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se može prijaviti s jednim dramskim tekstom. Uvjeti natječaja ostali su isti s iznimkom da je zbog preporučenih mjera sigurnosti dovoljno tekst s naznakom za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta te podacima o autoru (ime i prezime, adresa i broj telefona) poslati na e-mail adresu drama@hnk.hr.

O pobjedničkom tekstu odlučit će ocjenjivački sud Drame HNK koji čine intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan i dramaturginja Mirna Rustemović.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here