„CIGANIN, ALI NAJLJEPŠi“ U ČETIRI DANA 35 000 PREGLEDA

 

Jedinstveni projekt HNK u Zagrebu i 24sata, pokrenut u želji da gledatelji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu imaju priliku gledati predstave i u vrijeme kada je kazalište zatvoreno, i dalje privlači iznimno velik broj gledatelja.

Posebno oduševljenje izazvalo je prikazivanje hit predstave Ciganin, ali najljepši  koja je na dan online premijere u subotu 11. travnja, zabilježila oko 3800 gledatelja, dok je  samo u četiri dana pogledana je više od 35 tisuća puta na YouTube kanalu 24sata, a gledatelji su se javljali iz svih dijelova Hrvatske, iz Austrije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Srbije…

Angažirana, žestoka, nježna, na trenutke komična, ova predstava ogledalo je našega vremena i urezuje se u memoriji publike kao vrhunski umjetnički doživljaj, rekao je redatelj Ciganina i ravnatelj Drame zagrebačkoga HNK Ivica Buljan pohvalivši cijeli ansambl Drame HNK u Zagrebu koji je uprizorio tu socijalnu melodramu. Predstava Ciganin, ali najljepši, rađena po istoimenom romanu Kristijana Novaka, premijerno je izvedena na samom kraju 2017. godine,  a tijekom nešto više od dvije godine  punila je gledalište HNK u Zagrebu do posljednjega mjesta.

Nakon večerašnje opere za djecu Hillary i uvrijeđeni kontrabas, u petak 17.travnja pogledajte dramu Peer Gynt u režiji norveškog redatelja Erika Ulfsbyja, u koprodukciji HNK u Zagrebi i teatra Det Norske iz Osla. U subotu će biti emitirana opera Turandot Giacomo Puccinija u koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Associazione Arena Sferisterio – Macerata Opera Festivala, dok u nedjelju 19.travnja gledajte Zimsku priču Williama Shakespearea, u režiji engleske redateljice Polly Tritschler.

Do današnjeg dana online predstave HNK u Zagrebu na YouTube kanalu 24sata pregledane su 360 tisuća puta te bilježe 7 tisuća komentara.

Predstave će biti dostupne na YouTubu 24sata: https://www.youtube.com/watch?
Facebook HNK u Zagrebu: https://www.facebook.com/hnk.hr/
Web 24sata: http://bit.ly/24sata_WEB
Facebook 24sata: http://bit.ly/24sata_FB

ŽELJKO KRZNARIĆ