Ovo je ŽUTI TJEDAN. Ovaj tjedan se u gradu Zagrebu odvozi plastična i metalna ambalaža u žutim vrećicama.

Iz Čistoće ponovno apeliraju na odgovorno postupanje s otpadom i pridržavanje rasporedima odvoza otpada koji su prilagođeni nastaloj situaciji i mjerama.
Ovaj tjedan je ŽUTI TJEDAN. U tjednu od 13. travnja do 19. travnja odvozimo plastiku, a u PLAVOM TJEDNU tjednu od 20. do 26. travnja odvozimo papir.
Dan u tjednu za gradsku četvrt ili mjesni odbor ostaje isti, a frakcija otpada koja se odvozi različita je po tjednu, do daljnjeg.

Čistoća moli sugrađane i sugrađanke za svjesnost u trenutnoj situaciji, plastične vrećice i papir ne iznosite na javne površine prije dana odvoza.

Raspored odvoza otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže možete pronaći na sljedećoj poveznici:
https://www.cistoca.hr

U zadnje vrijeme primijećeno je kako pojedini Zagrepčani  jednokratno iskorištene maske, rukavice i papirnate maramice odbacuju na pločnike i zelene površine, umjesto u spremnike za miješani komunalni otpad. 

 Stoga takve nesavjesne građane iz Čistoće mole za svjesnost i odgovornost prema ostalim sugrađanima, kao i prema svim radnicima koji svakodnevno obavljaju poslove oko čišćenja grada u povećanom opsegu,  jer   svima je cilj jednak – zdrav, čist i uredan grad. 

ŽELJKO KRZNARIĆ