OD JUČER I PREDSTAVE SATIRIČKOG KAZALIŠTA KEREMPUH – ONLINE


Pod sloganom Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi“, od nedjelje, 12. travnja, Satiričko kazalište Kerempuh započelo jeciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava.
Svakoga tjedna gledatelji će imati priliku pogledati po jedan novi kazališni naslov i to na portalu Jutarnjeg lista te na Youtube kanalu Kerempuha.ž

Prve tri predstave koje će online predstaviti svojim gledateljima nastale su po tekstovima hrvatskih autora, a sve su redom postigle veliki uspjeh kod publike i službene kritike te osvojile mnogobrojne nagrade na domaćim i inozemnim festivalima.

Radi se o predstavama „Traži se novi suprug“ Mire Gavrana u režiji Željka Königsknechta, „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i Ante Tomića u režiji Vinka Brešana te „Blue Moon“ Damira Karakaša u režiji Borisa Liješevića.

Ciklus je  otvorila Gavranova uspješnica „Traži se novi suprug“ u režiji Željka Königsknechta, na portalu Jutarnjeg lista, a od ponedjeljka 13. travnja na Youtube kanalu Kerempuha. Ovu, jednu od najpopularnijih Kerempuhovih predstava, od premijerne je izvedbe u siječnju 2017. do danas pogledalo oko 50.000 gledatelja u Hrvatskoj i inozemstvu, a nedavno je svečano obilježila i svoju jubilarnu 100. izvedbu

Satiričko kazalište Kerempuh zahvaljuje autorskom timu na ustupljenim pravima za emitiranje.

ŽELJKO KRZNARIĆ