Bez sjedenja u čekaonici satima, bez opasnosti da se zarazite virusima, bez ostavljanja zdravstvene i čekanja da vas se prozove, bez izlaska iz doma dobit ćete zdravstvene savjete vrhunskih stručnjaka i odgovore na vlastita pitanja.

Virtualna ordinacija od ponedjeljka, 30. ožujka  dostupna je svima – besplatno a možete je naći na poveznici https://ordinacija.e-medikus.com

 

Može se pogledati Ordinacija doc. dr. sc. Nikole Bulja, specijalista interne medicine, kardiologa. Namijenjena je onima koji se bore s problemima sa srcem. Može se saznati kako očuvati zdravlje srca u danima epidemije, povećanog stresa i smanjene mogućnosti kretanja – najboljeg prijatelja srca.

Za one kojima stres od epidemije i nedavnog potresa još uvijek izaziva glavobolje, tu je Anita Marčinko, dr. med. – specijalistica neurologije. Dr. Marčinko pojašnjava zašto su u ovome trenutku glavobolje učestale, što ih uzrokuje i savjetuje kako si pomoći bez lijekova ali i uz njihovu pomoć.

„U šumi informacija o novom izazovu koji utječe na zdravlje populacije – koronavirusu – ostali su zapostavljeni kronični bolesnici kojima je sada više nego ikada potrebna dobra kontrola bolesti. Odlazak u liječničke ordinacije za mnoge od njih u ovoj situaciji znači riskiranje života. Mi im zato dovodimo liječnike u njihove domove kako bi ostali sigurni i dobro kontrolirani.“ – poručio je Zoran Milas, dr. med. pokretač inicijative.

Virtualna ordinacija pokrenuta je od Udruge za edukaciju u zdravstvu E-medikus. Namijenjena je pacijentima kako bi, prvenstveno u doba epidemije COVID-19 virusa, imali i dalje dostupne liječničke savjete u vezi svojih zdravstvenih problema. Kronični bolesnici najviše su pogođeni nedostatkom kontakta s liječnicima, stoga će Virtualna ordinacija prvenstveno biti okrenuta njihovim upitima i otklanjanju njihovih nedoumica. Cilj projekta osigurati je kontrolu bolesti kod kroničnih bolesnika i dostupnost zdravstvenih savjeta na udaljenosti. Žele biti mjesto gdje će bolesnici potražiti savjet liječnika iz udobnosti svoga doma.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here