PRIOPĆENJE ZA VLASNIKE OŠTEĆENIH VOZILA U POTRESU

 

Iz sektora za komunalno i prometno rearstvo stiglo je novo priopćenje za vlasnike vozila koja su stradala u potresu.

“Kao što smo ranije objavili na službenim stranicama Grada Zagreba i Zagrebparkinga, omogućeno je premještanje svih vozila oštećenih u potresu bez troškova za vlasnike. Radi poduzimanja svih zakonom predviđenih mjera i radnji u vezi uklanjanja vozila koja su oštećena prilikom potresa 22. ožujka 2020., a nalaze se na javnim površinama Grada Zagreba, radi zaštite eventualnih imovinskih prava vezanih za naknadu štete na takvim vozilima, molimo građane da se obrate Sektoru za komunalno i prometno redarstvo ovog Ureda na niže navedene kontakte, u što je moguće kraćem roku.

Također, upućujemo građane da prije uklanjanja vozila, provjere sa svojim osiguravajućim društvima uvjete za isplatu štete te da, ukoliko isti zahtijevaju bilo kakvo postupanje policije, prethodno kontaktiraju policiju radi provođenja očevida ili drugih mjera.

Sve daljnje radnje vezane uz uklanjanje vozila koordinirat će se u suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom, kako bismo bili sigurni da su na svim lokacijama poduzete sve potrebite radnje od strane ovlaštenih tijela.

Isto tako, obavještavamo građane da, ukoliko žele, slobodni su i samostalno ukloniti predmetna vozila u vlastitom angažmanu. U tom slučaju napominjemo da bi bilo uputno prethodno kontaktirati policiju, ukoliko na predmetnoj lokaciji nije proveden očevid ili druga mjera i radnja koja bi eventualno otežala zaštitu prava građana u daljnjem postupku.

Kontakti sektora za komunalno i prometno redarstvo:telefon: 01/610-1566,  elektronička pošta: redarstvo@zagreb.hr

ŽELJKO KRZNARIĆ