NEMA KAZNI U PARKIRANJU

 

S obzirom na potres koji je zadesio Zagreb i situacije oko epidemije korone iz gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet oglasili su se priopćenjem u vezi parkiranja u gradu.

“Obavještavamo Vas da nadležne službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno pisanoj uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine.

Isto tako, sve raspoložive službe Ureda stavile su se isključivo u preventivnu funkciju i na raspoloživost sugrađanima, kako bi im pomogli i bili na usluzi u svakom trenutku.

U slučaju iznimnih okolnosti kao što su, primjerice, zagrađivanje vatrogasnog puta, ometanje redovnog tijeka prometa u većoj mjeri, blokiranje kolnih ulaza, i dr., primorani smo primijeniti najblažu mjeru u vidu upozorenja, kako bismo spriječili ovakve situacije.

Također, napominjemo da u posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera, naglašava se u priopćenju koje je potpisao pročelnik ureda Dinko Bilić.

ŽELJKO KRZNARIĆ