Rijeka 2020: odgađaju se koncert ‘U spomen Lindi Žeželić – Žerovnik’ i ReTox panel ‘Pristupačnost i grad’

0

Večer suzvučja – 6. koncert “U spomen Lindi Žeželić – Žerovnik”, koji se u petak 13. ožujka 2020.g. u 19.30 sati trebao održati u Circolu (Zgrada Zajednice Talijana Rijeka – Comunità degli Italiani di Fiume), odgađa u skladu s mjerama vezanim uz sprječavanje širenja korona virusa.

Radi se o koncertu posvećenom sjećanju na prerano preminulu Lindu Žeželić-Žerovnik, profesoricu glazbene škole u Rijeci, koji organiziraju mladi riječki glazbenici Juraj Marko, Matej i Monika Žerovnik s gostima, a provodi se u sklopu programa Europske prijestolnice kulture.

O novom datumu održavanja koncerta, javnost će biti na vrijeme obaviještena.

 

ReTox panel “Pristupačnost i grad” koji se ovog petka, 13. ožujka trebao održati u riječkom RiHubu u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, odgađa se za 15. svibnja 2020.

Razlog odgode su mjere vezane uz sprječavanje širenja korona virusa. Vezano uz to, jedna od prezenterica na panelu, arhitektica iz Milana, nije u mogućnosti doći u Rijeku u predviđenom terminu.

Panel će se stoga organizirati u svibnju kada će, pretpostavlja se, mjere suzbijanja širenja korona virusa kao i opasnost od njegova širenja biti iza nas.

Ovaj je ReTox panel trebao donijeti razgovore o lokalnim i međunarodnim primjerima dobre prakse vezanim uz razvoj infrastrukture u javnim ustanovama namijenjene osobama teže pokretljivosti.

Arhitekti i osobe s invaliditetom na ovom će panelu, koji čije se održavanje prebacuje na svibanj, informirati širu javnost o fizičkim, ali i društvenim barijerama na koje osobe s invaliditetom svakodnevno nailaze. Bit će riječi i o tome kako im omogućiti nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad u javnim ustanovama. Praktični dio ovog događanja provodi se u obliku radionice na kojoj se izrađuju rampe kako bi se postavile na ciljane javne gradske prostore i u one kulturne ustanove u kojima je ta intervencija izvediva.

Vjerujemo da će se do sredine svibnja situacija po pitanju mjera opreza od širenja korona virusa biti bitno drugačija te da će se ReTox panel održati u novom najavljenom terminu (15. svibnja). U drugačijem slučaju, javnost će biti na vrijeme obaviještena o promjenama.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here