O SVAKOM DOGAĐANJU ĆE SE POSEBNO RASPRAVLJATI

U utorak navečer održan je sastanak stožera Civilne zaštite grada Zagreba na kojem je razmotreno nekoliko ključnih pitanja, preporuka i sugestija.

Kao što znate informacije se mijenjaju iz sata u sat -rekla nam je načelnica stožera Olivera Majić-  ali stožer grada Zagreba prati 24 sata sva događanja i na njih pravodobno, u okviru svojih ingerencija i reagira. Koristimo i ovu tiskovnu konferenciju da poručimo organizatorima događanja čijih smo upita dobili danas jako puno, kako ćemo sukladno preporuci Nacionalnog stožera poslati odmah nakon konferencije odgovore za događanja koja će  se održati sutra 11.ožujka.

Za sve drugo će se organizatori obratiti Nacionalnom stožeru. Gradski stožer se poziva na preporuke i i higijenske standarde koje je dao Nacionalni stožer glede održavanja.događanja. Za sva ostala događanja pratit će se situacija i čeakti preporuka Nacionalnog stožera. Treba naglasiti kako se svako događanje promatra pojedinačno a gradski stožer, kako je rečeno, ni u jednom trenutku neće ugroziti zdravlje svojih sugrađana.

Kako je rečeno, epidemiološka služba grada Zagreba je cijele dane na terenu i njihovo je mišljenje najvažnije u donošenju svih odluka. Grad ima 12 epidemiologa koji su 24 sata na terenu i do daljenjega će se svako događanje razmatrati pojedinačno.

ŽELJKO KRZNARIĆ