Hvaljena predstava GKM Split ‘MA-MA’ gostuje u ZKM-u

Zagrebačko kazalište mladih poručuje: „Povedi mamu, ženu, prijateljicu za dan žena u ZKM“, dodavši kako na njihovoj pozornici 7. i 8. ožujka u 20 sati gostuje ‘MA-MA’.

Riječ je o hvaljenoj predstavi Gradskog kazališta mladih Split, autorskom projektu redateljice Katarine Pejović, te glumica Vande Boban Jurišić, Nade Kovačević i Mije Vladović, koje „tumačeći više likova, isprepliću priče, razgovore i komentare uz smijeh i raskoš emocija koje su glavna pokretačka snaga ove izvanredne predstave.“

GKM Split ‘MA-MA’ / foto: izvor GKM

Mama, mamma, maman, mutti, mom, mommy, mamacita, amma, umi, mae, maa, eem, mata – nema riječi koja je univerzalnija u univerzumu ljudskog govora, kao što nema ni moćnijeg zajedničkog imenitelja za cijelu ljudsku vrstu. A nema ni revolucionarnijeg preokreta u životu žene od onog trenutka kada rodi. Što nam se sve dogodi kada, nakon devet mjeseci nošenja, dijete dođe na svijet i dodijeli nam na neodređeno vrijeme zvanje „mame“? Čini nam se da čak i previše znamo o tome, a je li to baš tako?

GKM Split ‘MA-MA’ / foto: izvor GKM

„Igrati u predstavi Ma-ma za mene je podsjetnik u obliku srca da smo svi kapi u istom moru.. .ili smo djeca svojih mama, ili smo mame… Mama je svakom biću na ovom svijetu jako važna figura, i zato je predivno što je dobila još jedan djelić pažnje koji zaslužuje u obliku predstave. Za sve mame i za svu djecu svojih mama na ovom svijetu ja igram predstavu ‘Ma-ma’ s ljubavlju“, rekla je za Dalmatinski portal je Vanda Boban Jurišić.

Iako muškarci u ZKM-ovom pozivu nisu spomenuti, ne znači da nisu i oni pozvani, na kraju i GKM Split je prošle godine najavljujući ovu predstavu isticalo kako je to „predstava koju želi vidjeti i svaki muškarac“.