HSLS SE OGLASIO OKO NAPLATE PARKIRANJA U CIJELOM ZAGREBU

 

Oko najava da će se u cijelom Zagrebu naplaćivati parkiranje, oglasio se Darko Klasić predsjednik Skupštinskog kluba HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljijka.

Milan Bandić opet po treći puta u zadnjih pet godina  pokušava uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu kako bi zatvorio minus od preko milijardu kuna u  Zagrebačkom proračunu koji je nastao njegovim lošim gospodarenjem novcem Zagrepčana.  Zagrepčanima auto više nije luksuz nego svakodnevna potreba i trošak pogotovo uz ovakvu organizaciju gradskog prometa.  Od gradonačelnika i gradske uprave nismo čuli niti jedan argument sa kojim bi opravdali argumentirano proširenje naplate parkinga na cijeli grad Zagreb osim očigledno velikih problema zagrebačkih financija. Zašto pošteno ne kažu  da je Zagreb u financijskim problemima pa da treba napuniti kasu?

Moram  podsjetiti da ova ideja gradonačelnika nije nova , istu je također probao realizirati nakon prošlih izbora sa prijedlogom o uvođenjem tkz. 5 parkirališnih zona na području cijelog grada  kao i 2017. godine što je HSLS Grada Zagreba tada uspio spriječiti.

Razlozi za novi udar tada i sada na standard naših sugrađana gradonačelnik je pronašao u troškovima uređenja parkirališnih mjesta kao i rješavanja pitanja nedostatnog broja parkirnih mjesta u Gradu Zagrebu. Ovu odluku u najmanju ruku smatramo licemjernom, jer se pitanje nedostatnog broja parkirnih mjesta  rješava izgradnjom novih parkirnih mjesta , stimuliranjem građana u korištenju javnog prijevoza te planiranje novih parkirališnih mjesta pri izgradnji stambenih i poslovnih jedinica naročito sada u okviru izrade novoga GUP-a Grada Zagreba a ne proširenjem naplate parkinga na područje cijelog grada Zagreba.

Dok ostali gradovi i općine u Hrvatskoj kreću prema ukidanju i smanjenju prireza i nameta svojim građanima, Milan Bandić krenuo je suprotnim smjerom gdje uz najveći prirez u državi i najskuplje komunalne usluge svojim građanima namjerava ovim poskupljenjem zapravo indirektno uvesti novi porez a sve u svrhu krpanja proračuna Grada Zagreba.

Pozivamo sve stranke u zagrebačkom parlamentu da se usprotive ovom prijedlogu gradonačelnika te time spriječe novo podizanje troškova života građana Grada Zagreba, te da se potrebita a nedostatna financijska sredstva u proračunima Grada Zagreba koja bi se uvođenjem naplate osigurala, pronađu u preraspodjeli te odgovornom planiranju postojećeg proračuna.

ŽELJKO KRZNARIĆ