PREDSJEDNIK LIONS EUROPA FORUMA KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je u zgradi Gradske uprave primio predsjednika Lions Europa Foruma Dražena Melčića u povodu Konferencije Lions Europa Forum što će se u Zagrebu održati krajem listopada 2021., a koju organizira Lions Clubs International – District 126, Hrvatska.

 Kako je naglasio gospodin Melčić, Lions Clubs International je najveća svjetska humanitarna organizacija s 1,5 milijuna članova u 210 zemalja.

Nadalje je pojasnio da je konferencija Lions Europa Forum njihova najveća godišnja manifestacija na kojoj sudjeluje oko 1.500 članova iz Europe s najvišim dužnosnicima iz cijelog svijeta. U Zagreb dolaze par dana prije početka trodnevne konferencije i ostaju nekoliko dana nakon nje, što je odlična prilika za turističku prezentaciju i promociju grada.

S obzirom na izniman humanitarni doprinos Lions Cluba, gradonačelnik Bandić je obećao logističku potporu u organiziranju konferencije te je delegirao odgovorne osobe iz nadležnih gradskih ureda i podružnica Zagrebačkog holdinga, a s Turističkom zajednicom grada Zagreba je dogovorena financijska potpora konferenciji.

Osim toga, na sastanku je dogovoren i susret zagrebačkog gradonačelnika i budućeg predsjednika LC International Birana Sheehana, predviđen za 24. ožujka ove godine.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO: ZAGREB.HR