Večer kolektivne improvizacije i dobrog druženja s glazbenicima s otoka Krka – ‘Mimika Orkestar Jam Session Krk’

SUSJEDSTVO KRK EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE POZIVA GLAZBENIKE OTOKA KRKA NA VEČER KOLEKTIVNE IMPROVIZACIJE I DOBROG DRUŽENJA

U subotu 22. veljače od 18 sati u susjedstvu Krk, jednom od 27 susjedstva Europske prijestolnice kulture, u prostoru udruge Kreativni Krk (iznad tržnice u gradu Krku – iza trgovine Krk-Malinska) održat će se večer kolektivne improvizacije i dobrog druženja s glazbenicima s otoka Krka, pod nazivom Mimika Orkestar Jam Session Krk.

Pozivaju se svi zainteresirani glazbenici, a poglavito folklorne glazbe (pjevači, sopci) koji bi voljeli ostvariti suradnju u festivalu susjedstva Krk “TANCAJ 2020”, a koji će se održavati od 28. do 31. svibnja 2020.g. Večer će početi radionicom signala i jazika u kolektivnoj improvizaciji Soundpainting, a nastaviti se Jam sessionom.

U programu koji se događa u sklopu Dnevnog boravka susjedstva Krk Europske prijestolnice kulture,  sudjelovat će glazbenici Mak Murtić na saksofonu i flauti, Danijel Hršak na trubi i bubnjevima, Josip Šustić na električnoj gitari i basu te vokalistica Maja Rivić.

Mimika je alternativni orkestar jazza, svjetske i progresivne umjetničke glazbe formiran u Londonu, s trenutnim sjedištem u Zagrebu. Osnovao ga je hrvatski multiinstrumentalist i skladatelj Mak Murtić 2010. godine. Projekt je proglašen kao jedan od najkreativnijih, trans-idiomatičnih orkestara u Londonu, koji vodi publiku na avanturističko putovanje gdje se jazz sudara s drugim glazbenim žanrovima i umjetničkim oblicima, govoreći antropološke, kulturne i mitološke priče o budućnosti i prošlosti.

Mimika je svirala na London Jazz Festivalu, Love Supreme Jazz Festivalu, Latitude Festivalu, Olimpijskim i Paraolimpijskim festivalima i poznatim londonskim mjestima poput The Vortex Jazz Cluba, RichMixa, a gostovali su i na BBC Radiju, Jazz FM-u, glavnim europskim radijskim postajama putem Europske radiodifuzne unije i HR3 – hrvatskom nacionalnom radiju posvećenom kulturi, jazzu i klasičnoj glazbi.