OTVOREN 13.SALON AUTO KARIKATURE

U auli Gradske uprave u četvrtak je otvoren 13. međunarodni salon auto karikature u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir, a tema ovogodišnjeg salona je bila benzinske postaje.

Lea Lovrenčić iz Centra za kulturu i informacije Maksimir istaknula je kako su nas i ove godine autori i autorice, njih ukupno 252 iz 55 zemalja svijeta ne samo nasmijali, već i potaknuli na razmišljanja sa svojim radovimaSvake godine iznova se potvrđuje pravilo da je mašta karikaturista i karikaturistica neiscrpna, te da je medij karikature i dalje aktualan u svim dijelovima svijeta, a grad Zagreb se može pohvaliti da je domaćin kulturne manifestacije koja je u središte postavila upravo djelić naše svakodnevnice, a to su automobili.

Budući da nam iz godine u godinu pristižu sve kreativniji, duhovitiji i inovativniji radovi, žiriju je iznimno teško izabrati najbolje radove u tako velikoj i kvalitetnoj konkurenciji -naglasio je predsjednik žirija Nenad Zuber Osim Grand prix-a, prve tri nagrade i određeni broj priznanja koje dodjeljujemo, ove godine uručili smo i posebne pohvale.

Gradonačelnik Bandić čestitao je svim karikaturistima na domišljatim radovima, te uručio glavnu nagradu Grand prix-a u iznosu od 2500 eura, te otvorio ovogodišnji salona kji se održava pod njegovim pokroviteljstvom.

Glavna nagrada je pripala Indonežaninu Ediu Dharmi, a preuzela ju je predstavnica  veleposlanstva Indonezije Elbanita Lingkansurya Ruru.

Na ovogodišnjem salonu auto-karikature izloženo je ukupno 420 radova koji će biti izloženi u auli Gradske uprave do 28. veljače.
 
Najavljen je ujedno i 14. salon kojem će tema biti bijes na cesti.

ŽELJKO KRZNARIĆ