Mladi Marin neumorno dijeli autohrame

Ovog petka, 14. veljače, obilježeno je 20 godina od dugo željenoga i od navijača očekivanog povratka imena Dinamo. Tim povodom u fan shopu Dinama u Jurišićevoj ulici upriličeno je druženje igrača s navijačima a predstavljena je i kolkecija dresova napravljenih baš za ovu priliku. S navijačima su se družili izravni akteri tih zbivanja, Tomislav Butina, Tomislav Rukavina i Damir Krznar koji su se prisjetili tih dana., a od aktualnih prvotimaca došli su Oršić, Marin, Petković i Majer.

Dres u povodu jubileja
Dresovi koji obilježavaju ovaj jubilej

I mnogima od nas još živi u sjećanju uporna borba bad blue boysa koji su bojkotirali imena Građanski-Hašk i potom Croatie što je prvog predsjednika izuzetno živciralo i ljutilo.  No, ipak su svi dočekali taj trenutak kad je  taj „mali d“ ponovno osvanuo na klupskome grbu, i ponovno su se, baš na dan zaljubljenih, u zagrljaju našli Dinamo i dinamovci!

Tomislav Butina

Kako god, pred skupštinarima je odluku o promjeni imena i povratku Dinama obznanio tadašnji predsjednik Skupštine Stjepan Brolich oglasivši se točno u 18:02 sati: – Ovome klubu vraćeno je ime Dinamo! Od ovoga trenutka ime našeg kluba opet je Dinamo! Bio je to ujedno znak da tadašnji sportski direktor kluba i nekad proslavljeni maksimirski kapetan Velimir Zajec može istupiti pred navijače okupljene podno zapadne tribine i „urbi et orbi“ obznaniti radosnu vijest. Zajec je pobjednički podignuo ruke i – Maksimir je eruptirao.

Djevojke nisu zaostajale za dečkima
I djevojke su pohrlile po dresove

ŽELJKO KRZNARIĆ..

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here