MEDICINSKE SESTRE ZA DAN BOLESNIKA

Hrvatska udruga medicinskih sestara je, već tradicionalno, obilježila 28. Svjetski dan bolesnika akcijom dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima.
 
Akcija za cilj ima potaknuti građane na dobrovoljno darivanje krvi te na taj način pomoći u ostvarivanju brzog, kvalitetnog i sigurnog liječenja bolesnika.

Predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri naglasila je da su se ovogodišnjoj akciji pridružili svi veći transfuzijski centri u Hrvatskoj: KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Varaždin i KBC Split, a osim građana sudjeluju i medicinske sestre, medicinski tehničari, studenti sestrinstva te polaznici škola za medicinske sestre i tehničare.


Tradicionalnu akciju u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, napomenuvši pritom da iako više ne može davati krv, može dati potporu „najplemenitijim ljudima jer darivaju ono najvrijednije što imaju za zdravlje i dobrobit drugih“. Dodao je će Grad Zagreb i u budućnosti davati potporu Udruzi te će i nadalje nagrađivati redovite darivatelje.


ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO:ZAGREB.HR