VALENTINOVO POD ZVIJEZDAMA

 

U srijedu 12. veljače u 18.00 sati u Planetariju Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” održati će se predavanje na temu Valentinovo pod zvijezdama za usamljene. Predavač će biti Zvonimir Drvar, voditelj planetarija.

Ako se osjećate usamljeno i smatrate kako ćete još jedno Valentinovo tako provesti, možda je planetarij Tehničkog muzeja Nikola Tesla pravo mjesto za vas.

U kupoli planetarija potražit ćemo najljepša zviježđa i zvijezde koje  zapažamo u valentinovskoj noći. Potražit ćemo i vidljive planete na nebu kroz noć. Pogled u nebeske visine otkriva nam Velikog i Malog medvjeda, planet Veneru, Mjesec i zviježđa poznatog zimskog šesterokuta poput Oriona, Bika i Blizanaca te sjajne zvijezde Sirijus. Istaknut ćemo sjajnije i poznatije zvijezde zimskog neba te možda pokušati i dokučiti što je u njima tako romantično. kaže Zvonimir Drvar.

Predavanje je namijenjeno isključivo starijima od 18 godina.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme Muzeja i prije početka predavanja. Rezervacija ulaznica moguća je na telefon 01/4844 050 u radno vrijeme blagajne Muzeja (utorak-petak 9-17 sati). Broj ulaznica je ograničen.

ŽELJKO KRZNARIĆ