ZADNJI TJEDAN IZLOŽBE VISOVAC U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT  

Ako niste vidjeli ovu izložbu onda morate pouriti ier će uskoro zatvoriti svoja vrata.

Izložba Visovac : Duhovnost i kultura na Biloj Stini koja je u Zagreb donijela čaroliju jedne od najljepših hrvatskih veduta, upečatljivu ikoničku sliku otočića Visovca i blaga koje je sačuvano u Franjevačkom samostanu Majke od Milosti gotovo 6. stoljeća, može se razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt još do 2. veljače.

Stoljećima prikupljana i čuvana baština koja se naselila u tom čarobnom krajoliku u koritu „krške ljepotice“ prikazana je u MUO na ovoj jedinstvenoj i dugo pripremanoj izložbi zajedno sa svim poveznicama kao nitima kojima se stoljećima prenosio duh europskog kulturnog ozračja i koji se sidrio na otočiću nekad zvanom Bijela stijena- Lapis albus.

Izložbu, koja je u Zagreb prvi puta donijela ozračje otoka mira i molitve te prezentirala njegovu neprocjenjivu obnovljenu i restauriranu baštinu, do sada je vidjelo više od 8 000 posjetitelja.

Izložba Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini potvrdila je posebno značenje Visovca, tog  „povijesnog dragulja“ kao svetišta i omiljenog turističkog odredišta u kolektivnoj memoriji., te ga pozicionirala na istaknuto mjesto na mapi prirodnih i kulturnih znamenitosti Hrvatske.

Do zatvaranja izložbu prate tri stručna vodstva za građanstvo, u četvrtak 30. siječnja u 17 sati, u subotu 1. veljače u 11 sati, te završno vodstvo u nedjelju 2. veljače u 11 sati.

ŽELJKO KRZNARIĆ