MEĐUNARODNO VIOLONČELISTIČKO NATJECANJE ANTONIO JANIGRO:

U subotu 1. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20:00 sati održat će se koncert u sjećanje na nedavno preminulog američkog violončelistu Michaela Flaksmana. Flaksman je bio student jednog od najvećih europskih glazbenika, violončelista Antonija Janigra, po kojem natjecanje nosi ime.
Ovim koncertom završava natjecanje za juniore, a počinje 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro.

Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro, koje nosi ime po jednom od najvećih europskih glazbenika našeg doba, održava se u Hrvatskom glazbenom zavodu od 25. siječnja do 7. veljače, a po prvi put u Zagrebu okuplja sve uzraste. Natjecanje Antonio Janigro Junior traje do 1. veljače, a natjecanje za seniore održat će se od 1. do 7. veljače.

Na koncertu “In memoriam Michael Flaksman” uz Zagrebačke soliste će nastupiti pobjednik 11. natjecanja Antonio Janigro Junior Izak Hudnik u izvedbi Haydnovog Koncerta za violončelo u D-duru, br. 2, a članovi žirija Enrico Dindo, Monika Leskovar i Suzana Stefanović izvest će Requiem za tri violončela i klavir Davida Poppera. Predstavit će se i prvonagrađeni ovogodišnjeg natjecanja Antonio Janigro Junior.

Na završnom koncertu u subotu u 12:00 sati predstavit će se prvonagrađeni svih kategorija natjecanja za juniore, dok večernjim koncertom započinje 7. Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro koje će trajati do 7. veljače.

Ulaz na koncerte je slobodan.

ŽELJKO KRZNARIĆ