OTVOREN SIMULACIJSKI MEDICINSKI CENTAR GRADA ZAGREBA

Otvorenjem Simulacijskog medicinskog centra, ujedno i prvog u Hrvatskoj, Grad Zagreb kvalitetu zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti podiže na novu razinu. Centar je osmišljen u svrhu edukacije, povećanja razine medicinskog znanja i usavršavanja praktičnih vještina zdravstvenih djelatnika u domovima zdravlja Grada Zagreba, čime jačaju njihove kompetencije na razini primarne zdravstvene zaštite. Stručna edukacija će se provoditi kroz predavanja i provjeru znanja, kroz vježbe stjecanja praktičnih vještina u simulaciji realnih kliničkih stanja u vjerodostojnom kliničkom ambijentu, koristeći modele simulacijskih lutki, uz vrhunsku računalnu opremu i vodstvo licenciranih instruktora i predavača. Centar je osnovan kao rezultat suradnje svih domova zdravlja u gradu Zagrebu i bastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, a prvi modul edukacije u ovim prostorijama držan je u subotu, 25. siječnja

Otvorenjem Centra jačaju se kompetencije zdravstvenih djelatnika na razini primarne zdravstvene zaštite što vodi prema rasterećenju hitnog bolničkog prijema i unaprjeđenju hitne medicinske pomoći.

Grad Zagreb podržao je osnivanje SIM centra osiguravanjem financijskih sredstava u svrhu nabavke opreme i troškova edukacije stručnih timova, dok je DZ Zagreb Centar uložio vlastita sredstva za uređenje prostora Centra, koji će služiti za edukaciju medicinskih stručnjaka i zdravstvenih djelatnika kroz simulaciju različitih medicinskih stanja.

ŽELJKO KRZNARIĆ