PREDSTAVA “CABARET PREKO VEZE” OBILJEŽAVA SVEČANU 50. IZVEDBU

Predstava „Cabaret Preko veze“ Gradskog satiričnog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva proslavit će u srijedu 22. siječnja svečanu 50. izvedbu. Predstava je nastala prema tekstu i u režiji Ivana Lea Leme, a premijerno je izvedena 17. veljače 2019. godine.

 U manje od godinu dana od premijere, predstava je oduševila publiku u Zagrebu te na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske i u inozemstvu, što potvrđuje brojka od preko 15.000 gledatelja u prosjeku svih izvedbi.

Kao što i sam naslov implicira, ova je predstava u formi cabareta, dakle svojevrsne apartne komedije koja izravno, oči u oči, ili stand up-ovskom šakom u trbuh, publici priča priče koje parafraziraju, hiperboliziraju i komentiraju hrvatski i globalni aktualitet. To su fabule koje se pletu nitima “veza i vezica”. Naravno, društveno politička stvarnost je samo celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede koje ženski likovi prolaze. Kao i svaki punokrvni cabaret, i ovaj je koktel politike i erotike. Naše scenske patnice predstavljaju se stand-up monolozima tijekom kojih se odvijaju i dramske scene s ostalim glumicama iz predstave koje u tim scenama glume razne likove iz pojedinih priča. Njihove su priče tarantinovski bizarne i almodovarsovski melodramatične.

Opisane su likove utjelovile glumice Mila Elegović, Ana Begić Tahiri, Ana Maras Harmander i Linda Begonja, koja je nagrađena za najbolju glumicu u ovoj predstavi na XII. Gumbekovim danima 2019., kao i Ines Bojanić, Jelena Miholjević, Mirela Videk Hranjec i Petra Dugandžić. Mila Elegović je za ulogu ostvarila i nominaciju u kategoriji Najbolje glavne ženske uloge na prošlogodišnjoj Nagradi hrvatskog glumišta, a za istu je ulogu trenutno nominirana za medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji Najbolje kazališne glumice. Također, dodatno priznanje stiglo je nedavno i od strane drugih medija, te je po izboru Tportala predstava imenovana „Najboljom stand-up komedijom“ godine.

Svečana će se izvedba održati u Gradskom satiričkom kazalištu Kerempuh (Prolaz Fadila Hadžića 3) u srijedu 22. siječnja u 20 sati.