‘3. Dani smijeha’ Kerekesh Teatra uskoro u Samoboru

Kerekesh Teatar najavljuje svoje 3. Dane smijeha u Samoboru. Od 28. do 30. siječnja samoborska publika moći će se dobro nasmijati uz poznate komedije: „Pod hitno na Hitnu“, „Bogi Ivač znova“ i „Pokopaj me nježno“.

„Pod hitno na Hitnu“ u režiji Ljubomira Kerekeša, komedija je koja ne prestaje izazivati salve smijeha kod publikom. Pacijenti u čekaonici Kerekešove “Hitne” imaju picajzle, hemeroide, gliste, neki su malo dementni, a neki čak i izmišljaju da imaju tumor jer trebaju tablete za žgaravicu, odnosno kako vele u Kerekesh Teatru: „U našoj hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja.“

Srednjovjekovna francuska farsa na kajkavskom dijalektu „Bogi Ivač“ jedna je od najpoznatijih, najbolje posjećenih i najdugotrajnijih predstava HNK-a u Varaždinu, a poznati glumac Ljubomir Kerekeš okupio je glumačku ekipu koja je obnovila ovu erotsku komediju dodavši joj ne samo ono  „znova“ u naslovu, već i niz novih, aktualnih i duhovitih situacija. Budući obiluje lascivnim scenama predstava se obično najavljuje kao predstava za odrasle. Jan Kerekeš utjelovljuje novog Bogog Ivača, Sunčana Zelenika Konjević Miciku, Ljubomir Kerekeš i Marija Krpan glume roditelje Bogog Ivača, a Fičfirič je Igor Baksa. Redatelj je Ljubomir Kerekeš, a glumica Sunčana Zelenika Konjević je za ulogu Micike na VII. Gumbekovim danima dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Najnovija komedija Kerekesh Teatra bavi se deficitarnim zanimanjem – grobarima. U selu Strahlinec, direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno”. Uz njegovog, na sve načine ograničenog aisitenta, Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: bosanac rovokop Meho Puzić, albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi spovod mogu početi. Pokojnik je…..dobrovoljac.

Ulaznice su u prodaji na blagajni POU Samobor i na www.ulaznice.hr
Cijena ulaznice je 70 kn, paket od 3 predstave 180 kn
Popust za grupe veće od 20 ljudi, cijena svake ulaznice 60 kn