MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT URUČENE POVELJE POČASNOG ČLANSTVA HRVATSKE ZAJEDNICE U TRST

 

 

U sklopu obilježavanja dvadesete obljetnice Hrvatske zajednice u Trstu  u Zagrebu su uručene povelje počasnog članstva koje ta zajednica dodjeljuje za doprinos i suradnju osobama i institucijama u Hrvatskoj i Italiji. Zbog dragocjenog zalaganja i pomaganja u radu, povelje su uručene ravnatelju Muzeja za umjetnost i obrt Miroslavu Gašparoviću i voditeljici projekata u MUO Vesni Ledić, a uručio ih je osobno predsjednik zajednice Gian Carlo Damir Murković.

Na taj način zajednica je izrazila svoju zahvalnost te poveljom počasnog članstva nagradila ravnatelja MUO i voditeljicu projekata te također Giorgia Rossija, vijećnika Općine Trst za kulturu, Nevenku Grdinić, generalnu konzulicu RH u Trstu, Lauru Carlini Fanfogna,  ravnateljicu Službe za gradske muzeje i knjižnice Općine Trst, Stefana Bianchija, kustosa Gradskog kazališnog muzeja „Carlo Schmidl“, Marijana Kravosa, ravnatelja škole Istituto Comprensivo „San Giacomo” te Diega Modrušana – uspješnog sportaša i odvjetnika.

Muzej za umjetnost i obrt sa Hrvatskom zajednicom u Trstu surađuje dugi niz godina na promociji suvremenih hrvatskih umjetnika poput Vatroslava Kuliša, Gordane Drinković, Rina Gropuzza i drugih. U 2020. godini MUO i Hrvatska zajednica u Trstu organizirat će i veliku izložbu donacije Jelka Yureshe koji je obogatio fundus Muzeja za umjetnost i obrt zbirkom baletnih kostima i predmeta vezanih uz balet kao i muzejsku Zbirku mode i modnog pribora primjercima visoke mode 50-ih do 90ih godina dvadesetog stoljeća.

ŽELJKO KRZNARIĆ